Ми бачимо намагання знову дискредитувати ДБР як незалежну інституцію, – «Голос»

Ми бачимо намагання знову дискредитувати ДБР як незалежну інституцію, – «Голос»

Незаконний конкурс на позиції заступників голови та голови Державного бюро розслідувань може бути ознакою глибшої проблеми. Справа в тому, що досі не сформовано незалежної комісії для обрання, власне Директора ДБР. Міжнародні організації не подали ще своїх кандидатів до складу комісії, як це передбачає закон про перезапуск ДБР. За таким умов не може і йти мови про чесний та відкритий конкурс і на очільника цієї організації. Про це заявив Ярослав Юрчишин, народний депутат від фракції «Голосу» в ефірі телеканалу «Еспресо».

Пряма мова Ярослава Юрчишина, народного депутата «Голосу»:

– Головна небезпека, яка є сьогодні - поглиблення недовіри до Бюро. ДБР, як інституцію, вже дискредитовано паном Трубою і політичними справами. Жонглювання з законом лише поглибить проблему. Вдаді не потрібні професіонали. Їм потрібні люди, які будуть лояльні, які будуть розкручувати потрібні справи проти, наприклад, волонтерів чи окремих політиків. Люди, які будуть виконувати політичні замовлення.

Йде руйнація правоохоронної системи замість її реформування. ДБР перетворюють в ланцюгового пса цього режиму.

Нагадаємо, що фракція «Голосу» голосувала за закон про перезавантаження ДБР, оскільки там міститься обов’язкова умова проведення прозорого, відкритого та чесного конкурсу на посаду голови ДБР. В четвер «Голос» також заявив про те, що конкурс на посади заступників голови ДБР оголошено з порушенням чинного закону.

Підписуйся на нашi

ще новини