Ми очікуємо на більш  передбачувану і системну підтримку від США, — Кіра Рудик

Ми очікуємо на більш передбачувану і системну підтримку від США, — Кіра Рудик

Від безпекової угоди зі США Україна очікує зафіксовану в документі допомогу, яка буде, незалежно від того, хто виграє президентські вибори. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Нам потрібна така безпекова угода зі США, яка би встановлювала рамку допомоги Україні протягом наступних десяти років, яку би дуже важко було змінити, не дивлячись на те, хто буде в Білому домі. Саме тому все, що вдасться в цю угоду помістити — буде для нас великою поміччю.

Звичайно, ми очікуємо поставки озброєння, додаткові системи ППО Patriot, чітку позицію щодо всіх сум конфіскованих російських активів, а не тільки їх відсотків. Також ми очікуємо тренування наших військових і максимальну допомогу нам якомога ближче наблизитись до перемоги. Тому в яких саме це буде обʼємах, — перемови ще ведуться, як і інша робота, щоб ця угода була сильнішою», — пояснює народна депутатка.

При цьому, за словами Кіри Рудик, є ознаки того, що Вашингтон зробив висновки після попередньої затримки пакетів допомоги.

«Є хороший знак, коли президент США на зустрічі з українським президентом перепросив за те, що допомоги не було так довго. Це значить, що Вашингтон розуміє і, сподіваюсь, спробує компенсувати цю затримку. Також сподіваюсь, що далі допомога від США буде більш передбачуваною, системною і спрямованою на захист нашої критичної інфраструктури і посилення фронту», — наголошує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини