Ми отримали велику кількість пропозицій, — Зоя Ярош про дерусифікацію у Києві

Ми отримали велику кількість пропозицій, — Зоя Ярош про дерусифікацію у Києві

Навіть попри збереження загрози повторного наступу і атак з повітря, у столиці відновила роботу значна частина бізнесу, кияни повертаються додому й працюють задля перемоги України. Сьогодні ми боремося на всіх фронтах, зокрема, культурному. Міська рада продовжує роботу з дерусифікації столиці, повідомила депутатка Київради від партії «Голос» Зоя Ярош.

«Дерусифікація триває: ми вже опрацювали заявки киян про перейменування п'яти станцій метро Києва. Я думаю, що на найближчій сесії затвердимо нові назви. Також ми отримали велику кількість пропозицій про перейменування вулиць. Це також зараз на стадії опрацювання. Робота у цьому напрямку триватиме до кінця червня.

Проект рішення щодо знесення пам'ятників, пов'язаних з росією також є, його опрацьовують профільні комісії. Складність ще й в тому, що не всі ті пам'ятники, які варто знести, належать до комунальної власності. Але ми й це доведемо до кінця, адже, на мою думку, цей процес необхідний і він на часі. Ми отримуємо багато запитів від киян, які вважають, що це необхідно зробити зараз», — пояснила Зоя Ярош.

Підписуйся на нашi

ще новини