Ми перемогли у війні за серця європейців, — Андрій Осадчук про кандидатський статус України

Ми перемогли у війні за серця європейців, — Андрій Осадчук про кандидатський статус України

Україна разом зі статусом кандидата на вступ у ЄС паралельно отримає дорожню карту з пріоритетними завданнями, щоб відповідати стандартам європейської демократії. Такий прогноз озвучив заступник голови партії «Голос», перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Україна отримує статус кандидата на членство в ЄС. Українська дипломатія, українські політики перемогли у війні за серця європейців. Коли до нас приїжджають поважні лідери європейських держав, вони з одного боку підтримують Україну, бо розуміють, що майбутнє Європи пишеться не в Брюсселі і Парижі, а в Києві.

З іншого боку вони відповідають на запит своїх громадян, які четвертий місяць отримують масу коректної інформації з України. Все це разом складається у позитивну картинку, що Україна реалізує крок в напрямку свого європейського майбутнього», — пояснює народний депутат.

Але ніхто не скасовував домашнє завдання для України — розбудовувати демократичні інституції.

«Україна бореться не лише за своїх людей, ми боремось за стандарти демократії . Домашнє завдання щодо розвитку демократичних інституцій, верховенства права як було так, і залишається на стороні української влади. А після кандидатського статусу ми отримуємо дорожню карту, де будуть визначені пріоритети, що і як Україна має зробити, щоб повністю відповідати стандартам європейської демократії», — підсумовує політик.

Підписуйся на нашi

ще новини