Ми вимагаємо надати держохорону розвідникам, які були заслухані на ТСК по «вагнерівцях», — Роман Костенко

Ми вимагаємо надати держохорону розвідникам, які були заслухані на ТСК по «вагнерівцях», — Роман Костенко

Замість звинувачень опозиції ТСК повинна у законний спосіб виконувати обов’язки, а також виправляти свої помилки. Народний депутат партії «Голос» Роман Костенко прокоментував звинувачення ТСК монобільшості по «вагнерівцях» щодо начебто блокування роботи комісії опозицією:

«Кращий захист — напад? Фактично, весь час існування комісії, саме опозиція забезпечує її роботу. І саме опозиція і небайдужа громадськість тримає руку на пульсі й вимагає прозорого розслідування. Влада вже збиралася завершувати розгляд зриву спецоперації й анонсувала фінальне засідання ТСК. Однак після цього «останнього» засідання вони збиралися ще три рази і завтра знову продовжать свою роботу. Це заслуга опозиції. Саме депутати від опозиції привели і сприяли заслуховуванню розвідників, які брали участь в плануванні та проведенні спецоперації. Після цього ми сприяли заслуховування екс-начальника ГУР МОУ Василя Бурби. Ці особи надали дуже важливу інформацію у справі.

Де тут блокування роботи з нашого боку? А от деякі члени ТСК порушують законодавство, голосуючи за недопуск представників опозиції на засідання. Нам навіть доводилося йти на певні компроміси, щоб ТСК у складі депутатів виключно із правлячої партії таки заслухала цінних свідків», — наголосив Роман Костенко.

Ми вимагаємо, щоб ТСК у справі «вагнерівців» робила свою роботу й сприяла прозорому розслідуванню зриву спецоперації національної важливості.

Також ми наполягаємо, щоб розвідникам, які безпосередньо брали участь у спецоперації, які були заслухані на ТСК, й імена яких голова комісії особисто оприлюднила, була надана держохорона.

Роман Костенко ще на минулому тижні подав відповідне звернення до ТСК і його підтримали, однак більше нічого не зробили, на голову ВРУ відповідних документів не надіслали.

Підписуйся на нашi

ще новини