Мільярди гривень на ліки не «згоратимуть» щороку: правки Стефанишиної

Мільярди гривень на ліки не «згоратимуть» щороку: правки Стефанишиної

Українські пацієнти в 2021 році отримають постійний доступ до ліків, а мільярди гривень на закупівлю препаратів не «згоратимуть» наприкінці року. Такі правки до Бюджетного кодексу депутатки від «Голосу» Ольги Стефанишиної підтримав парламент.

Так Україна зможе створити запас життєво необхідних ліків для пацієнтів, а «Медичні закупівлі України» — планувати закупівлі ліків та вакцин на кілька років та оплачувати їх лише після доставки, а не наперед.

Пряма мова Ольги Стефанишиної, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, членкині комітету з питань здоров’я нації:

— Більше 300 голосів дав сьогодні парламент за мої поправки до Бюджетного кодексу! Бо вони про найважливіше — життєво важливі ліки для українських пацієнтів та вакцини.

Цього року ситуація за керівництва пана Степанова довела, що кілька мільярдів гривень «згорять» через недолугу роботу Міністерства охорони здоров’я.

Але тепер не треба буде зливати державні кошти наприкінці року і робити передплати за ліки або вакцини, які виробляються кілька місяців або навіть кілька років.

«Медичні закупівлі України» отримали свободу: тепер вони можуть планувати закупівлі відповідно до потреби, заключати довгострокові угоди і оплачувати, коли ліки будуть готові.

Це історична перемога здорового глузду, унікальна можливість для розумних закупівель, ну і просто щастя. Адже кошти цього року мають шанс не «згоріти» через недолугість Степанова.

Підписуйся на нашi

ще новини