Мирних кроків зі сторони рф очікувати не варто, але з допомогою партнерів маємо чинити сильний тиск на путіна, — Юлія Клименко

Мирних кроків зі сторони рф очікувати не варто, але з допомогою партнерів маємо чинити сильний тиск на путіна, — Юлія Клименко

росія продовжує закуповувати зброю і технології у своїх союзників по новій «осі зла», тож ознак, що в кремлі готові до якихось переговорів немає і розраховувати на це не варто. Так вважає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Чи закінчаться бойові дії у 2024 році? Я в це не вірю. І ми бачимо, як путін агресивно закуповується зброєю, як він створює альянси з Іраном, Північною Кореєю, Китаєм. І на жаль, вони постачають йому озброєння, технології, тому це затягнеться. Але його треба примушувати розглядати ідею припинення війни, однак він не сяде за стіл переговорів, бо його попросила якась одна окрема країна», — пояснює політикиня.

При цьому як Заходу, так і Україні треба продовжувати тиск на москву, зокрема через країни-посередники — Китай та Індію.

«Я вірю в те, що можна починати будувати якісь мирні плани чи мирні переговори, якщо інша сторона, тобто росія, хоча би має наміри взяти в них участь. Якщо вони на даний момент тільки ескалюють — розраховувати на перемовини марно. Захід де-факто не має впливу на росію, путін не говорить ні з європейськими, ні американським лідерами. Є робота з посередниками — Індією, Китаєм, Арабськими країнами — і її треба продовжувати», — наголошує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини