Млява політика деяких країн ЄС у відсічі російській агресії вже має наслідки для самої Європи, — Андрій Осадчук

Млява політика деяких країн ЄС у відсічі російській агресії вже має наслідки для самої Європи, — Андрій Осадчук

Сплеск популярності крайньо правих і лівих популістів у Європі — це наслідок того, що реакція ЄС, а особливо низко окремих країн-членів, на агресію рф проти України була всебічно недостатньою. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Ще на початку повномасштабного вторгнення ми наполягали, що якщо Європа не буде категорична у своїй відповіді на російську агресію в Україні (яка є агресією проти Заходу і всього цивілізованого світу), то це закінчиться тим, що ліберальні сили будуть втрачати свої позиції в Європі. Натомість популярності набиратимуть ліві і праві популісти. Зараз ми бачимо саме це в низці країн західного світу. І це все — результат млявої політики ЄС проти російської агресії», — пояснює представник «Голосу».

Вже зараз Україна має посилити роботу на міжнародному рівні, інакше вже ми матимемо проблеми з допомогою від партнерів в їх нових політичних ландшафтах.

«Безумовно, нові політичні розклади матимуть вплив на співпрацю України з ЄС. Чим далі це відбувається, тим більше Угорщина та інші (можливо, не так відверто, як Будапешт) будуть усіляко протидіяти збільшенню допомоги Києву. Щоб протидіяти цьому, потрібно посилювати міжнародну роботу, в тому числі і через міжпарламентську дипломатію», — наголошує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини