МОЗ хоче повернути освіту лікарів у часи СРСР, — Олександр Лінчевський

МОЗ хоче повернути освіту лікарів у часи СРСР, — Олександр Лінчевський

Проєкт постанови МОЗ про професійний розвиток лікарів — фактично руйнує реформу охорони здоров’я. Коли лікарям запропонували самостійно вибирати курси професійного розвитку, а профільні лікарні отримали право на навчання та лекції.

Пряма мова Олександра Лінчевського, депутата фракції «Голосу» у Київській міській раді:

— Тридцять років держава лікарів любила у нас або на день медика, або перед виборами, коли давали якісь «подачки» до зарплати. На нас забивали, ніхто не питав нас, що нам треба. І питання часто було не в зарплаті, бо добрий лікар завжди затребуваний і має не одну роботу. Головне — це професійний розвиток.

Проєкт нинішнього МОЗ фактично повертає післядипломну освіту як у СРСР. Це при тому, що радянський лікар все життя був прив’язаний до цих академій, і реального навчання там ніколи не було. Умовний лікар районної лікарні давав хабаря професорові цієї післядипломної академії — і залишався вдома. Бо сенсу від такого навчання раз на п’ять років реально не було.

Раніше кожен лікар мав фіксовану суму в 1950 гривень для оплати проїзду чи реєстраційний внесок, таким чином лікар міг вибирати цікаве для нього навчання.

А зараз МОЗ хоче бюджет на розвиток лікарів розподіляти невідомо як. «Голос» не підтримує такі зміни, які просто знищують розвиток лікарів.

Підписуйся на нашi

ще новини