МОЗ купило медикам лише по одній рукавиці і востаннє зробило це ще влітку

МОЗ купило медикам лише по одній рукавиці і востаннє зробило це ще влітку

Коротко: Востаннє МОЗ купило захист медикам ще влітку — так мало, що масок і респіраторів вистачає на декілька днів і то не всім лікарям.

Докладніше: МОЗ купило лише 6,6 мільйонів масок, яких вистачило б лише на 15 днів захисту медиків, за даними БФ «Пацієнти України». Ще 1,2 мільйона куплених респіраторів мало б вистачити лише на 9 днів. А 18 500 пар рукавичок вистачило б для того, щоб лише 60% медиків отримали по одній рукавиці.

При цьому МОЗ закриває очі на сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів, які контактують з хворими і також ризикують своїм здоров’ям. Без захисту залишились і опорні лікарні другої хвилі.

Пряма мова Ольги Стефанишиної, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Міністерство охорони здоров’я не здатне забезпечити медиків необхідним захистом. Мізерної кількості захисту не вистачає навіть бригадам екстреної допомоги і опорним лікарням першої хвилі. Міністр Степанов протягом 9 місяців нічого не зробив, хоча в нього були і можливості, і кошти.

Що з цим робити? Ми вже зареєстрували постанову про звільнення Степанова — це перший крок. Новий міністр має дуже швидко оцінити стан лікарень, особливо їхнього доступу до кисню. Потрібно допомогти кожній лікарні, яка приймає пацієнтів з COVID-19, отримати додаткові ресурси та обладнання.

Підписуйся на нашi

ще новини