МОЗ зупинило забезпечення лікарень і лікарів. «Голос» закликає голову уряду втрутитись

МОЗ зупинило забезпечення лікарень і лікарів. «Голос» закликає голову уряду втрутитись

Міністерство охорони здоров'я заблокувало на складах ліки для дітей з онкологією, гемофілією, ДЦП, ВІЛ-позитивних людей, хворих на розсіяний склероз. А також — захисні костюми та халати, медичні маски, експрес-тести на визначення антигену COVID-19. Загалом товари на 1 мільярд гривень не можуть від початку року надійти в лікарні.

Що відбулося? Міністерство охорони здоров'я досі не погодило використання бюджетних коштів на 2021 рік, необхідних для діяльності ДП «Медичні закупівлі України», — а тому працівники держпідприємства не можуть виходити на роботу.

Держпідприємство не може підписувати фінансові документи ні з партнерами, ні з постачальниками, ні з Держказначейством та самим МОЗ. Цікаво також, що у такій ситуації воно не може і проводити антикорупційну експертизу контрагентів.

«Голос» вимагає від голови уряду негайної реакції та невідкладного поновлення операційної діяльності ДП «Медичні закупівлі України».

Пряма мова Ольги Стефанишиної, народної депутатки партії «Голос», членкині комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування:

— У своєму бажанні осідлати фінансові потоки міністр охорони здоров'я Степанов плювати хотів, що сотні тисяч людей залишаться без ліків, а лікарі — без засобів захисту.

МОЗ намагається «приручити» медзакупівлі та впровадити непрозоре корупційне ручне керування. А коли ДП «Медичні закупівлі України» протистоїть цьому процесу, міністр просто блокує та зупиняє роботу держпідприємства.

Прошу Кабінет Міністрів України та особисто прем‘єр-міністра Дениса Шмигаля втрутитися та невідкладно відновити операційну діяльність підприємства, яке є ключовим у забезпеченні лікарень та лікарів.

Умисна зупинка роботи ДП «Медичні закупівлі України» — це прямий та цинічний удар міністра Степанова по життю та здоров’ю пацієнтів України.

Підписуйся на нашi

ще новини