Можливість відкривати бізнес віддалено — шлях до інвестицій в Україну, — Кіра Рудик

Можливість відкривати бізнес віддалено — шлях до інвестицій в Україну, — Кіра Рудик

Партія «Голос» дякує парламентарям за ухвалення законопроекту «Голосу» щодо можливості відкривати ІТ-бізнес в Україні без фізичної присутності. Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Ухвалення законопроекту про е-резидентство 5270 відкрило шлях до залучення міжнародних інвестицій завдяки можливості відкрити ІТ-бізнес в Україні за 10 хвилин без фізичної присутності. Це суттєвий крок уперед. Аналогічна ініціатива успішно працює в Естонії, ОАЕ та Азербайджані та приносить додаткові сплачені податки до їх держбюджетів», — наголосила Кіра Рудик.

За її словами, ухвалений законопроект відкрив можливість іноземним ІТ-спеціалістам реєструватися підприємцями в Україні, отримувати доходи на рахунки в українських банках та сплачувати податки в український бюджет.

«Звичайно, відкриття бізнесу буде після всіх етапів перевірки. Але що важливо: Україна зможе стати провідником для спеціалістів з країн з надто складним та несприятливим законодавством. Тобто ІТ-спеціалісти у Білорусі, наприклад, можуть у кілька кліків через онлайн-систему «Дія» захистити свій бізнес, «перевезти» його в Україну, при цьому фізично залишаючись в іншій країні», — пояснила парламентарка.

Кіра Рудик також нагадала, що усі е-резиденти будуть реєструватися платниками єдиного податку на третій групі без ПДВ зі ставкою оподаткування 5%.

Підписуйся на нашi

ще новини