На повторних виборах у Броварах готують фальсифікації — за заявою «Голосу» відкрите кримінальне провадження

На повторних виборах у Броварах готують фальсифікації — за заявою «Голосу» відкрите кримінальне провадження

У процесі підготовки до повторних виборів депутатів Броварської міської ради та Броварського міського голови, які відбудуться 17 січня, є факти, які можуть вказувати на підготовку до фальсифікації результатів виборів.

По-перше, за інформацією Держреєстру виборців з початку листопада кількість виборців зросла майже на 2000. Це більше 5% від кількості виборців, що проголосували 25 жовтня. Тобто лише «туристи» дозволять подолати прохідний бар’єр в міськраду.

По-друге, фіксуються спроби прямого і непрямого підкупу виборців.

Деякі партії наймають на роботу «спостерігачів» за 1000 гривень, але при цьому вимагають броварську прописку, яка необхідна лише виборцям для голосування.

Лише від однієї партії вже зареєстровано 1 172 спостерігачі на 48 дільниць. Це майже по 25 спостерігачів на кожну дільницю, хоча закон дозволяє одночасно перебувати на дільниці лише одному від партії.

Інші партії проводять опитування в інтересах окремого кандидата, а потім пропонують отримати за це подарунок в їхньому офісі.

По-третє, члени ТВК від «Голосу» звертають увагу, що деякі партії надто активно змінюють членів ДВК під вибори. При чому більшість з поданих кандидатур взагалі з іншого району області — Білоцерківського.

Пряма мова Ярослава Железняка, керівника Київської обласної територіальної організації партії «Голос»:

— За заявою нашого кандидата на міського голову Андрія Саука про факти потенційних фальсифікацій в Броварах вже відкрито кримінальне провадження.

Будемо слідкувати та закликаємо правоохоронців провести об’єктивне та повне розслідування, не допустити фальсифікацій та забезпечити проведення чесних демократичних виборів.

Підписуйся на нашi

ще новини