На Саміті миру треба залучити якомога більше країн, щоб тиснути на рф, — Кіра Рудик

На Саміті миру треба залучити якомога більше країн, щоб тиснути на рф, — Кіра Рудик

Україна має використовувати усі майданчики для просування свого мирного плану і залучати якомога більше країн на свою сторону. Особливо ті, які або нейтральні, або продовжують працювати з агресором. Глобальний Саміт миру — чудовий спосіб шукати нових партнерів. На цьому наголошує народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Глобальний Саміт миру, який відбудеться у Швейцарії — додатковий плацдарм, щоб доносити позицію України. І надзвичайно важливо залучати ті країни, які досі ніколи не підписувались під санкції проти рф. Наприклад, Бразилія, Індія, Китай, Індонезія, Пакистан. Вони дипломатично ніби підтримували нас, але жорстких санкцій проти агресора не запроваджували з багатьох причин. Зараз цей Саміт — можливість для нас достукатися до цих країн», — пояснює лідерка «Голосу».

Серед аргументів, які презентуватиме Україна на Саміті — те, з чим важко не погодитись, тому є надія на успіх.

«У Швейцарії будуть презентовані кілька аспектів з мирного плану президента України. Це питання і атомної безпеки (це стосується усього світу, бо тут немає кордонів), і питання продовольчої кризи (тут країни Африки мають розуміти, що агресія рф торкається і їх теж).

Тому основні завдання цього Саміту — отримати учасників найвищого рангу, особливо з країн, які вагаються. Друге — сконцентрувати їх на тому, де наші позиції сходяться і залучити їх до того, щоб вони теж могли тиснути на росію», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини