На шляху переговорів про вступ до ЄС нас чекає чимало складних випробувань, — Андрій Осадчук

На шляху переговорів про вступ до ЄС нас чекає чимало складних випробувань, — Андрій Осадчук

Переговори про вступ до ЄС — неймовірно складний процес, де для того, аби його ефективно і з гідністю пройти, потрібно залучити величезну кількість надзвичайно фахових людей, які зможуть відстоювати інтереси держави на кожному етапі переговорів. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«ЄС — це перш за все, про інтереси і конкуренцію. І от ми величезна аграрна і промислова держава плануємо долучитись до спільного європейського ринку і варто розуміти, що це буде не надто радісна новина для багатьох індустрій і бізнесів в ЄС. Переговори означають, що нам треба домовитись з Єврокомісією про сотні чи навіть тисячі окремих елементів від яких залежатиме успіх української економіки. Всі ці переговори має проводити виконавча влада і велике питання, чи є в неї на це ресурс і спроможність.

Не уявляю, де знайдуться сотні чи тисячі тисячі грамотних людей, які бездоганно знають щонайменше англійську, французьку, німецьку і які зможуть предметно сідати за стіл переговорів та відстоювати український інтерес по кожному питанню, яких є тисячі», — пояснює представник «Голосу».

Україні потрібна допомога в цих процесах і тут важливий досвід тих країн, які нещодавно долучились до Єврообʼєднання.

«Нам можуть допомогти своїм досвідом відносно нові члени ЄС, як то країни Балтії. Вони можуть надати нам консультантів, які навчатимуть нас вести ці переговори, вказувати, де та які є підводні камені, бо ми до цього навряд чи готові», — резюмує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини