Нам потрібна стратегія нового етапу війни, — Роман Костенко

Нам потрібна стратегія нового етапу війни, — Роман Костенко

Україна має вже сформувати стратегію затяжної війни, коли регулярні війська на виснаження тривалий період бʼються за території і починають на стратегічному рівні воювати економіки. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки Роман Костенко.

«Війна буває швидка — на знищення противника, де беруть участь регулярні війська, і буває війна на виснаження — коли армії втягуються в затяжну виснажливу битву та паралельно розпочинається битва економік. Давно стало зрозуміло, що росія не досягла своєї мети, але і відступати вона не збирається.

Зараз війна переходить у війну економік. Це не тільки про воєнні стратегії, а й про взаємодію політиків з військовими (адже стратегію ведуть саме політики, а військові виконують поставлені завдання)», — пояснює народний депутат.

Підготовка до затяжної війни мала вже вестись і напрацьовуватись відповідні стратегії.

«Порівнюючи наші ресурси та можливості ворога, зрозуміло, що треба готуватись до затяжної війни. Ми маємо розмірковувати, де взяти ще більше ресурсів. Нам потрібна стратегія для нового етапу, і я дуже сподіваюся, що влада її має і обов’язково поінформує українців щодо того, як ми воюємо і чого нам не вистачає», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини