Нам потрібні раціональні рішення на рівні громад та навіть окремих будинків, — Інна Совсун про ситуацію з енергетикою

Нам потрібні раціональні рішення на рівні громад та навіть окремих будинків, — Інна Совсун про ситуацію з енергетикою

Українцям тривалий час доведеться жити з графіками відключення електрики і тому важливо вже зараз шукати шляхи мінімізувати страждання від таких відімкнено. Тут йдеться про рішення на всіх рівнях — і громади, і громадян. Так вважає народна депутатка «Голосу», членкиня парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

«Реалії є складними і зараз все, що ми можемо робити, — це якось мінімізувати ті страждання, які спричиняють ці графіки і призвичаїтись до того, що з ними доведеться жити довго. Тут мається на увазі — скорочення споживання для кожного домогосподарства: без кондиціонерів можна обійтися. Але також мені би хотілось, щоб і на рівні обʼєднання сусідів, незалежно ОСББ чи не ОСББ, люди шукали рішення», — пояснює народна депутатка

Для багатоквартирних будинків слід думати про генератори, для громад — вже про зиму і опалення.

«Є дуже болючі точки для багатоквартирних будинків — водопостачання, яке іноді відсутнє без електрики, і проблема з ліфтами. Наприклад, на рівні будинку встановлювати генератори для того, щоб насос міг працювати і функціонували ліфти. Треба скидатись і встановлювати, бо нічого не зможемо зробити з графіками, але можемо мінімізувати страждання, які супроводжуються відключеннями.

Містам треба думати про точки обігріву, опалення в школах, садочках і лікарнях. Легше тримати дітей в одній школі і опалювати її, ніж вони будуть сидіти в холодних квартирах»,— констатує політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини