Нам потрібно законно захистити конституційний устрій, — Ярослав Юрчишин

Нам потрібно законно захистити конституційний устрій, — Ярослав Юрчишин

Парламент має законним шляхом захистити конституційний устрій, який поставило під загрозу рішення Конституційного суду. Бо зараз Росія та посіпаки олігархів намагаються зробити все, щоб Верховна Рада вийшла за межі своїх повноважень.

Потрібно законно створити умови, у яких Конституційний суд зможе ухвалювати рішення лише у консенсусі.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Саме Росія та посіпаки олігархів вимагають, щоб законодавчий орган — Верховна Рада — вийшла за межі своїх повноважень. І підтримала емоційне прагнення окремих осіб в державі фактично зруйнувати конституційний склад і відправити у відставку весь склад Конституційного суду. Не лише тих, щодо кого буде доведено, що вони агенти Росії, а всіх.

Ми маємо діяти як приклад роботи діяти в межах закону. Тому наша вимога — створити умови, в яких Конституційний суд зможе приймати рішення лише в консенсусі, піднявши кворум у суді з 12 до 17 осіб. Такий законопроєкт вже зареєстрований.

Наголошую, спочатку піднімаємо кворум в Конституційному Суді, примушуємо їх працювати в межах Конституції, але законним способом. Далі виправляємо позицію по антикорупційній інфраструктурі і разом рухаємося далі в євроінтеграційному напрямку.

Нам треба захистити Конституційний устрій, і я переконаний, що Верховна Рада разом зможе протистояти будь-яким прагненням, зокрема і президента, вийти за межі цих повноважень.

Підписуйся на нашi

ще новини