Нам треба добиватись прогнозованого плану допомоги хоча би на наступні 12 місяців, — Андрій Осадчук

Нам треба добиватись прогнозованого плану допомоги хоча би на наступні 12 місяців, — Андрій Осадчук

Україна має зробити висновки з тієї ситуації, яка склалась із затримкою збройної допомоги від США і працювати з партнерами над тим, щоб далі цього не повторювалось. Збройна підтримка має бути прогнозованою і регулярною, від цього залежить і оборона і подальші наступальні операції. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Ключове, чого ми маємо всі зараз добиватись, — прогнозованого плану хоча би на наступний рік-півтора з постачанням зброї від партнерів. Ми маємо зробити висновки з цієї катастрофічної історії із затримкою пакету допомоги від США і розуміти ціну, яку ми заплатили. Ми маємо говорити з нашими партнерами на цьому прикладі і пояснювати неприйнятність такого їх підходу», — пояснює народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, затримки і зволікання партнерів агресор сприймає за слабкість, а це загроза не лише для України.

«путін хоче поставити всіх на коліна, не нас, а всіх. І коли він відчуває слабкість, то чіпляється зубами набагато міцніше. Останні 4 місяці цього року були демонстрацією слабкості Заходу, який ніяк не міг ухвалити рішення.

Нам головне не обіцянки, заяви чи папери, нам потрібні безперебійні поставки зброї чітко визначеної номенклатури», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини