Намагання рейдерського захоплення компанії «TIU Canada» — яскравий приклад так званої «деолігархізації», — Кіра Рудик

Намагання рейдерського захоплення компанії «TIU Canada» — яскравий приклад так званої «деолігархізації», — Кіра Рудик

Влада заявляє про боротьбу з олігархами, а на ділі бачимо буяння тиску на бізнес. У місті Нікополь на Дніпропетровщині вже рік не працює сонячна електростанція, побудована канадсько-українською компанією TIU. Її відключили від електромереж під приводом їхнього ремонту. Тим часом, ремонтом й не пахне, а один із олігархів змушує компанію продати станцію за безцінь. Це класичний приклад рейдерства. Про це заявила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Українська влада заявляє про боротьбу з олігархами. Засуджує їхній всеосяжний вплив на суспільно-політичне та економічне життя країни. Навіть законопроект подали для імітації цієї боротьби. А в реальності маємо такі ганебні випадки фактичного рейдерства, як із канадсько-українською компанією TIU.

Ця cучасна компанія зеленої енергетики у 2018 році прийшла до Нікополя і побудувала там сонячну електростанцію «Екотехнік Нікополь» на 15 га землі. Та ось біда, у 2020 році успішну та прибуткову компанію помітив олігарх Ігор Коломойський. Тому електростанцію відключили від електричних мереж, і вже рік вона не працює», — зазначила Кіра Рудик.

Відключення здійснив Нікопольський феросплавний завод, додала депутатка. Все відбувалося під приводом ремонту тих самих мереж. Але насправді нічого не ремонтувалося. Підприємство вже рік просто стоїть і шукає спосіб відновити свою промислову діяльність. Тим часом, відомий олігарх відкрито намагається збити ціну на станцію і викупити її за безцінь.

«Ось така шана та захист іноземних інвесторів. Компанія звернулася до українського суду у травні, але сподіватися на відновлення справедливості у суді не доводиться. Партія «Голос» обурена таким свавіллям та відсутністю реальної підтримки для інвесторів. Якщо ми як країна хочемо залучати інвестиції, таких випадків не має бути від слова зовсім. Ми підтримуємо «TIU Canada» і вимагаємо якнайшвидше відновити діяльність електростанції і припинити рейдерство», — підкреслила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини