Нарешті путін почне платити за війну, — Кіра Рудик про передачу відсотків із заморожених активів рф

Нарешті путін почне платити за війну, — Кіра Рудик про передачу відсотків із заморожених активів рф

Вже у липні Україна отримає перший транш відсотків із заморожених активів рф у Європі. А загалом цьогоріч таких переказів буде два загальною сумою від 2 до 3 млрд євро. Про це повідомила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Нині Європейська комісія ухвалила рішення перераховувати відсотки із заморожених активів рф. Ми очікуємо від 2 до 3 млрд євро в цьому році двома траншами, перший з яких буде в липні.

Також ми очікуємо, що США зможуть домовитись з представниками Великої Сімки щодо замороження російських активів на 10 наступних років. Це неідеальних варіант для нас, ми б хотіли, щоб країни відразу передали нам всі активи рф, які в них є, але принаймні так ці кошти будуть працювати на Україну і на нашу перемогу», — розповіла народна депутатка.

Це надзвичайний крок на треку конфіскації заморожених активів, однак Україна продовжує роботу, щоб отримати на відбудову не тільки відсотків, а й усіх заблокованих російських активів.

«Ми надзвичайно вдячні нашим союзникам за те, що врешті решт в цьому році ми побачимо і відчуємо, що за руйнування, спричинені війною, буде сплачувати не український народ і не громадяни країн-союзників, а путін. І російські гроші, які є замороженими, будуть використані в рамках проєкту Ukraine Facility на оборону України і на відбудову нашої держави», — підкреслила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини