Нарешті! Рада створила слідчу комісію щодо нападу на Катю Гандзюк та інших активістів

Нарешті! Рада створила слідчу комісію щодо нападу на Катю Гандзюк та інших активістів

Довести усі резонансні справи щодо нападів на громадських активістів до кінця, знайти та покарати замовників та виконавців – все це завдання правоохоронців та судів. Але контроль з боку парламенту - запорука успіху їхньої роботи.

Створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії щодо нападу на активістів – це дієвий інструмент для парламентського нагляду та контролю щодо усіх випадків нападів та вбивств громадських активістів протягом 2017-2018 років.

Упродовж 2017-2018 років відбулося понад 55 випадків нападів і вбивств, 5 з них закінчились загибеллю громадських активістів. Це ціла хвиля нападів, яку необхідно зупинити.

84% українців вважають, що напади на громадських активістів є важливою проблемою, а 77% – що бути громадським активістом в Україні – це страшно і небезпечно. 73% українців чули про Катю Гандзюк, і 9 з 10 вважають, що принципово і важливо, щоб ця справа була доведена до кінця.

Пряма мова Соломії Бобровської, народної депутатки від фракції «Голосу» у парламенті:

Створення цієї ТСК – це контролююча функція, щоб правоохоронні органи не відкладали справи у шухляду.

До складу ТСК входять 13 осіб; по одному представнику з менших фракцій, у зв’язку з квотами. Фактично до складу ходять колишні громадські активісти, яким це питання дуже болить. Для нас це дуже принципово.

Підписуйся на нашi

ще новини