Наслідки Курської операції ворог відчуватиме ще довго, — Роман Костенко

Наслідки Курської операції ворог відчуватиме ще довго, — Роман Костенко

Курська операція — великий крок до перемоги України у війні і її наслідки на багатьох рівнях будуть відчуватись ще довго. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Операція на Курщині дуже важлива і має багато векторів: військовий, міжнародний, внутрішньополітичний. І хоча вона не охоплює навіть цілої області, вона не менш важлива за ті операції, які ми проводили на своїй території.

З військової точки, ми бачимо що ворог викидає всі ресурси на східний і південний напрямки в Україні, а прикривати свої кордони кидає лише строковиків. Ми перехопили ініціативу (чого не могли би зробити на інших напрямках) і від цього йде все — маневри військ, морально-психологічний стан, можливість певних ударів. На міжнародному рівні це кидок свіжого повітря від нас і партнери просто в захваті», — наголошує народний депутат.

І хоча самою Курською операцією війну не виграти, для ворога це — потужний удар.

«Курська операція — це не про наслідки прямо зараз (хоча вони і є), це про довготривалий вплив, який буде змушувати противника маневрувати. Я вже не кажу про морально-психологічний стан армії. Це великий крок до перемоги, але самою Курщиною війну ми не виграємо, потрібні ураження по всій території рф», — підсумовує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини