Не бюджет, а «чорна діра»: «Голос» не підтримав бюджет 2021 року

Не бюджет, а «чорна діра»: «Голос» не підтримав бюджет 2021 року

Фракція «Голосу» у Верховній Раді не проголосувала за державний бюджет-2021 — з 240 мільярдами дефіциту, понад мільярдом гривень на Офіс президента та недофінансованою медициною, освітою та обороною.

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Зазвичай у нас бюджети мають назву — «бюджет оборони», «бюджет децентралізації», «бюджет медицини». Цей бюджет я можу назвати лише космічним. Тому що в ньому є «чорна діра» — 240 мільярдів гривень дефіциту. Це ті гроші, які ми з вами будемо віддавати за рахунок податків, невиплачених пенсій та невиконаних інфраструктурних проєктів.

Цей бюджет не можна назвати бюджетом медицини, тому що навіть міністр охорони здоров’я, хоч і віртуальний, закликає не голосувати за цей бюджет.

Цей бюджет не можна назвати бюджетом соціальної підтримки, тому що в цьому бюджеті забирається з Пенсійного фонду 8,5 мільярда. Якщо це не креативний підхід до такої соціальної ізоляції пенсіонерів, бо у них не буде банально грошей піти в магазин.

Єдина назва, яка підходить цьому бюджету — це бюджет можливостей для Офісу президента. Тому що на відміну від освіти, медицини, інших речей Офіс президента не списав з себе жодної гривні, хоча й обіцяв.

І дуже символічно, що поставили на Банковій карусель — це натяк українцям, що їм і в наступному році доведеться крутитися. Як зараз уряду з пошуком голосів на цей бюджет.

Підписуйся на нашi

ще новини