«Не допустимо нової «мінської зради»: «Голос» виїхав на автомобільну акцію до Офісу Президента

«Не допустимо нової «мінської зради»: «Голос» виїхав на автомобільну акцію до Офісу Президента

Депутати та прихильники «Голосу» сьогодні виїхали на вуличну автомобільну акцію до Офісу Президента.

Виїхали, щоб убезпечити Україну від нової «мінської зради» і нагадати Президенту України: українці не приймуть жодних прямих переговорів з маріонетками Кремля. У час боротьби з коронавірусом всі політичні сили об'єднуються для спільної роботи. Але це означає і карантин для рішень, які викликають спротив у людей.

Щоб це нагадати, депутати і виїхали на акцію. Звісно, дотримуючись правил карантину!

Саме сьогодні відбудеться зустріч Тристоронньої контактної групи у форматі конференц-зв’язку. І ми сподіваємося, що президентська команда дослухалася до закликів «Голосу» і виключила з порядку денного обговорення створення будь-яких консультативних рад у рамках Тристоронньої контактної групи.

Пряма мова голови партії «Голос» Кіри Рудик:

— Наша сьогоднішня автомобільна акція – це можливість показати владі, що ми не допустимо нової «мінської зради».

І сьогодні ми ще раз наголошуємо – сподіваюсь президент нас почує – ми будемо протистояти проросійському наступу. Як наші українські військові щодня захищають Україну та її суверенітет на Сході, так і ми тут, у Києві, будемо усіма можливими інструментами доносити президенту та його команді: сідати за один стіл переговорів з посіпаками Кремля є неприпустимим і суперечить законам України.

Пряма мова заступниці голови партії «Голос» Інни Совсун:

— Ми нагадуємо про чіткі вимоги до влади. Виконання яких і продемонструє готовність до єдності та спільної боротьби з загрозами. Президент повинен:

1) засудити проект рішення про заснування мінської «консультативної ради», визнати його таким, що суперечить Конституції й національним інтересам України;

2) внести у порядок денний позачергового засідання Верховної Ради України постанову, яка засудить ухвалені у Мінську проекти рішень, які ми зупиняємо;

3) цією ж постановою Рада повинна унеможливити перемовини із посіпаками Москви; а також визначити, що передумовою будь-яких кроків щодо мирного врегулювання має бути беззастережне довготривале припинення вогню.

Підписуйся на нашi

ще новини