Не варто сподіватись, що в росії закінчаться ракети, ми маємо закривати своє небо, — Роман Костенко

Не варто сподіватись, що в росії закінчаться ракети, ми маємо закривати своє небо, — Роман Костенко

росія активно використовує ракети С-300 через велику їх кількість. Тож Україні важливо закривати своє небо також від таких ракет і ефективний спосіб тут — знищувати зенітні установки і стартові позиції для пуску цих ракет ворога. Так вважає народний депутат «Голосу», який боронить Південь, Роман Костенко.

«Зʼявилась нова загроза використання ворогом ракет С-300. Для Києва вона досить велика, тому що це місто відносно близький до кордону з Білоруссю і з рф. Якщо брати миколаївський напрямок, там росіяни теж постійно застосовували ракети С-300, щоб не витрачати дорогі ракети, яких мало залишилось («Калібри», «Іскандери»). До того ж, С-300 відносно простіше запускати, хоча вони і не летять далеко. Крім того, за відкритими даними таких ракет в росії близько 6 000», — пояснює представник «Голосу».

Відповідно, захищати свої міста від ворожих ракет Україна має самотужки. І протидія С-300 — знищити установки, які їх запускають. Це легітимні цілі, але потрібно бути точними.

«Ми не маємо сподіватись, що в росії закінчаться ракети, ми маємо закривати своє небо. На мою думку, якщо ми бачимо, що ці ракети стартують з Білорусі, ми маємо повне право відповідати і знищувати ці установки точково. Для цього повинно бути наявне високоточне озброєння, яке вражатиме зенітні установки і стартові позиції для пуску цих ракет», — вважає народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини