Необхідно визначити юридичні підстави для допуску працівників на роботу під час карантину, — Інна Совсун

Необхідно визначити юридичні підстави для допуску працівників на роботу під час карантину, — Інна Совсун

В умовах нової хвилі пандемії COVID-19 та неминучого посилення карантину українська влада має створити зрозумілі правила гри для бізнесу. Зокрема, необхідно врегулювати юридичні підстави допуску працівників на роботу під час карантинних обмежень. Про це заявила народна депутатка від партії «Голос» Інна Совсун.

«Для бізнесу дуже важливо розуміти, які будуть юридичні підстави для того, аби вони мали право допускати працівника на роботу, тому що зараз виглядає так, що це стає юридичною відповідальністю окремої компанії. Уряд має дуже чітко врегулювати це питання для того, аби компанії в результаті не наражали себе на судові позови», — сказала парламентарка, запевнивши, що партія «Голос» передаватиме в Кабмін пропозиції для вирішення питання допуску працівників на роботу.

Посилення карантинних обмежень є неминучим — як для бізнесу, так і для всього народу України, адже МОЗ так і не підготувалося належним чином до нової хвилі пандемії коронавірусу. Порівняно з минулим локдауном в українських лікарнях так і не з'явилися кисневі станції, котрі так необхідні для людей з тяжкою формою COVID-19.

«За все літо департаменти охорони здоров'я не отримали необхідних грошей від Кабміну на закупівлю кисневих станцій для лікарень. Лише в деяких містах місцева влада закупила для медичних закладів кисневі станції. Але в більшості регіонів країни ситуація не змінилася порівняно з весною», — наголосила Інна Совсун.

Відсутність кисневих станцій може призвести до жахливих наслідків, тому що в умовах тяжкої форми COVID-19 людину можна врятувати тільки при наявності кисню під високою напругою, котрий надають кисневі станції, підкреслила парламентарка. Тому необхідно прийняти законопроект «Голосу», котрий вимагає виділення грошей для забезпечення лікарень киснем.

Підписуйся на нашi

ще новини