Неправдива заява Кузьміна про «держпереворот» буде розслідувана з ініціативи «Голосу»

Неправдива заява Кузьміна про «держпереворот» буде розслідувана з ініціативи «Голосу»

Сьогодні депутат фракції «Голосу» у Верховній Раді Ярослав Юрчишин скерував до Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань заяву про кримінальне правопорушення, скоєне Ренатом Кузьміним, який ініціював неправомірну кримінальну справу про визнання Революції Гідності «державним переворотом».

Заяву підписали й інші депутати «Голосу», а також окремі депутати фракцій «Європейської солідарності» та «Слуги народу».

Депутати просять якнайшвидше, але не пізніше 24 годин з моменту отримання заяви, відкрити кримінальне провадження щодо Рената Кузьміна за статтею 383 Кримінального кодексу України, яка передбачає до 5 років ув'язнення за завідомо неправдиве повідомлення про злочин та завідомо неправдиві обвинувачення в участі в такому злочині.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», народного депутата України:

— Весь світ визнав Революцію Гідності, а сам Ренат Кузьмін неодноразово визнавав зміну влади у 2014 році легітимною. Зокрема, він брав участь у виборах Президента в 2014 році, а також у парламентських виборах 2019 року, за результатом яких отримав депутатський мандат від проросійської ОПЗЖ пана Медведчука. Власне, це і дозволило пану Кузьміну повернутися після 5 років переховування в Криму на територію України й намагатися дискредитувати Революцію Гідності та її учасників.

Подання завідомо неправдивих даних про злочин, а також обвинувачення конкретних осіб в неіснуючому злочині — це стаття 383 Кримінального кодексу, яка передбачає кримінальну відповідальність до 5 років ув'язнення. Дуже сподіваюся, на оперативну реакцію правоохоронних органів. Розслідуватись мають не фантазії колективного Януковича, а реальні дії його посіпак, які намагаються переписати історію.

Підписуйся на нашi

ще новини