Нове керівництво фракції «Голосу» вступило у повноваження

Нове керівництво фракції «Голосу» вступило у повноваження

На засіданні Верховної Ради 26 січня офіційно оголошено про зміну керівництва парламентської фракції партії «Голос» за відповідним рішенням фракції, ухваленим 28 грудня минулого року.

Голова фракції Ярослав Железняк

Один з найефективніших і найвідкритіших для медіа депутатів нинішнього скликання парламенту. Ярослав Железняк є першим заступником голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики та оперативно інформує журналістів про важливі для країни процеси у Верховній Раді.

Загалом за час роботи у парламенті Ярослав провів ініціативи, які дозволили ліквідувати корупційні схеми в оцінці майна, забезпечити антикризові заходи для бізнесу на час карантину, скасувати радянську книгу обліку для ФОПів та удосконалити роботу з електронним кабінетом платників податків, звільнити від ПДВ експорт продакшн-послуг. Також він активно працював для захисту закону про банки і заборони гральних залів ближче 500 метрів від шкіл.

До обрання народним депутатом України він був відомий як один з найкращих професіоналів зі зв’язків з Верховною Радою. З 2015 року Железняк змінював підхід до роботи з парламентом спочатку для Мінекономрозвитку, а потім — і всього уряду. Він мобілізував депутатів Верховної Ради для підтримки реформаторських законопроєктів, в тому числі — реформи державних закупівель ProZorro, медичної реформи, дерегуляції бізнесу та багато інших.

Під час парламентських виборів у команді партії «Голосу» Железняк відповідав за пошук чесних і гідних кандидатів у регіонах, розбудову нової політичної стратегії партії.

Заступник голови фракції Роман «Гром» Костенко

До парламентської роботи Роман Костенко, на позивний «Гром», боронив Україну на фронті. Він — один з «кіборгів», які до останнього утримували у ДАП. Сьогодні він боронить Україну у законодавчому полі.

Роман Костенко є секретарем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, автором і активним розробником законопроєктів, спрямованих на рефромування і розвиток спецорганів, оборонного і безпекового сектору України.

Це і перетворення СБУ на сучасну ефективну спецслужбу без славнозвісних корупційних підрозділів, і розвиток озброєнь та контроль за виконанням державних оборонних закупівель, і реформа армії, і належний захист бійців.

Роман працює з цими темами як законодавець, а також робить їх зрозумілішими для виборців.

Підписуйся на нашi

ще новини