Нові зміни, яких потребує шкільна освіта

Нові зміни, яких потребує шкільна освіта

Завтра батьки та діти відбудуть святкову лінійку і розпочнуть навчальний рік. Команда «Голосу» в цей час працюватиме над тим, щоб школа ставала сучасною, цікавою та привабливою для учнів та вчителів.

Серед законопроектів, які команда готується подати на розгляд в парламент - зміни до проекту закону про середню освіту, які покликані допомогти вчителям та учням.

«Сучасний світ дуже змінився, він динамічний та швидкий, а учні досі зобов'язані зубрити предмети, замість того, щоб вчитися критично мислити та приймати рішення. «Нова українська школа» модернізувала перші класи, ми йдемо далі - допомагаємо робити зміни шкільної освіти більш глибокими та структурними. Адже ми переконані, що саме через продуману освітню політику ми досягнень справжніх змін у суспільстві» - говорить народна депутатка від партії «Голос» Інна Совсун.

Для вчителів буде передбачена диференціація заробітної платні. Основою диференціації має бути не стаж, а рівень кваліфікації. Вчителька, яка працювала над власними розвитком, зможе отримувати вдвічі більше, ніж початківець. Разом з тим, ми розуміємо, що задля того, щоб у школі працювали висококваліфіковані вчителі, нам також треба кардинально переосмислити педагогічну освіту. Що для цього потрібно: встановлення мінімального прохідного балу для вступу на педагогічні спеціальності, наголос на практичній складовій навчання вчителів та боротьба з псевдонаукою та плагіатом у педагогічних дослідженнях.

Заплановані нововведення і для учнів - ми наполягаємо на тому, що молодь у старших класах повинна мати право обирати предмети. Сучасні старшокласники уже добре знають, чого хочуть після школи, і можуть сконцентруватися на цікавому та важливому для них. Школи ж не будуть зв’язані типовими планами МОН.

«Вже у вересні партія «Голос» опублікує пропоновані зміни до законопроекту для обговорення, адже принцип нашої роботи - фахове обговорення всіх пропозицій, з дотриманням необхідних процедур. Лише тоді закони зможуть працювати в інтересах людей», - переконана Інна Совсун.

Підписуйся на нашi

ще новини