Нуль гривень для підтримки бізнесу, лікарень та шкіл: Кіра Рудик про проект бюджету-2022

Нуль гривень для підтримки бізнесу, лікарень та шкіл: Кіра Рудик про проект бюджету-2022

У кошторисі на 2022 рік влада фіксує 4 123 грн на виплату субсидій українцям. А на народного депутата, який отримує гроші на свої округи — 16 млн грн. В цьому дуже чітко прослідковується визначення пріоритетів монобільшості. І вони — явно не про добробут українців. Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Коли міста підуть на локдаун, ми ж очікуємо, що буде якась підтримка підприємців? Я навіть внесла постанову про виділення додаткових 10 млрд грн з цією метою. Зараз в бюджеті-2022 — нуль гривень на підтримку підприємців. Тому якщо хтось каже: очікуйте 8 тисяч гривень знову, ні, шановні ФОПи, грошей на це немає. Жодної підтримки немає. Нуль гривень на кисневі станції, нуль на підтримку підприємців, нуль на ноутбуки для вчителів. Це бюджет на 2022 рік», — зазначила народна депутатка.

Весь цей тиждень пройшов під егідою перипетій з відставкою спікера парламенту, додала вона. Поки монобільшість з'ясовувала стосунки, жодних дійсно важливих та актуальних документів депутати не розглядали.

Були перейменування деяких населених пунктів, але це жодним чином не впливає на вирішення нагальних проблем: боротьби з пандемією, фінансування лікарень, шкіл, армії. Так само влада не озвучує жодної стратегії своєї роботи на майбутнє, є лише точкові плани, резюмувала Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини