Обов'язкова умова розблокування розслідувань справ Майдану, – рішення Ради щодо закону про ДБР, — «Голос»

Обов'язкова умова розблокування розслідувань справ Майдану, – рішення Ради щодо закону про ДБР, — «Голос»

Народні депутати повинні цього тижня розглянути внесені правки та проголосувати законопроект про Державне бюро розслідувань. Тільки рішення Верховної Ради України щодо закону про ДБР дозволить розблокувати розслідування справ Майдану. Це обов’язкова умова, щоб остаточно не поховати та розслідувати справи Майдану. На цьому наголосив голова фракції «Голосу» у парламенті Сергій Рахманін під час погоджувальної ради:

Ще позаминулого тижня фракція партії «Голос» наполягала на проведенні позачергового засідання Верховної Ради, щоб внести відповідні зміни та зняти це питання. На жаль, цього не сталося. Але у нас ще є можливість остаточно зняти питання щодо ДБР та поставити крапку. Сподіваюсь, що депутати зроблять це вже завтра.

Мені здається, що є сенс і логіка нарешті проголосувати повністю закон про Державне бюро розслідування. Перш за усе це дасть можливість існування прозорого демократичного об’єктивного конкурсу, яке б убезпечило нас від свавільного призначення на посаду керівника цього чутливого органу. Потрібен конкурс, потрібна конкурсна комісія – це запорука ретельного добору під час розгляду кандидатур на посаду керівництва Державного бюро розслідування.

Підписуйся на нашi

ще новини