Об'єднання міністерств з питань ветеранів та тимчасово окупованих територій створює додаткові проблеми для ветеранських спільнот, а не вирішує чинні

Об'єднання міністерств з питань ветеранів та тимчасово окупованих територій створює додаткові проблеми для ветеранських спільнот, а не вирішує чинні

Партія «Голос» закликає уряд та більшість переглянути рішення щодо об'єднання міністерств з питань ветеранів та з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Рішення, ухвалене під час поспішного і непрозорого формування Кабінету міністрів, уповільнить роботу над вирішенням проблем ветеранської спільноти, голос якої повинен впливати на роботу уряду уже сьогодні.

«Минулого року ветеранські спільноти, активісти та експерти доклали величезних зусиль для створення міністерства ветеранів. Ми зробили це, щоб проблеми людей, які захищали країну від російської агресії, були у фокусі роботи урядовців. Ми здолали спротив тодішніх політиків і чиновників і мали сподівання, що міністерство ветеранів запрацює на повну з наступного року, зможе повноцінно допомагати ветеранській спільноті. Рішення про об'єднання міністерств відкидає нас на кілька років назад — адже тепер працівники двох новостворених інституцій займатимуться адміністративними питаннями, а не проблемами ветеранів, переселенців, та громадян які залишились на окупованих Росією територіях», — зазначила народна депутатка, членкиня фракції «Голос» Леся Василенко.

Адміністративні та бюджетні питання міністерств та їх працівників, а не ветеранів, стануть першими викликами і для новообраної міністерки Оксани Коляди, і для персоналу міністерств. В цих умовах повноцінну роботу над вирішенням проблем ветеранів міністерство розпочне не раніше середини наступного року.

Підписуйся на нашi

ще новини