Окрім кримінальних проваджень, маємо йти до повної заборони УПЦ МП, — Інна Совсун

Окрім кримінальних проваджень, маємо йти до повної заборони УПЦ МП, — Інна Совсун

Нещодавні обшуки, які провела СБУ в Києво-Печерській Лаврі та інших храмах УПЦ МП і те, що виявили під час слідчих дій, не залишають сумнівів у тому, чим займаються в Україні служителі цієї релігійної установи. І крім кримінальних проваджень слід законодавчо заборонити діяльність московського патріархату. На цьому наголошує заступниця голови партії «Голос», народна депутатка Інна Совсун.

«Це, що представники російської православної церкви — агенти кремля ні в кого не викликає сумніву. А надто після нещодавніх обшуків СБУ і того, що вони виявили. Це знімає будь-які питання. На жаль, зараз нам залишається сподіватись на кримінальне провадження від СБУ», — констатує народна депутатка.

З березня місяця у Верховній Раді зареєстровані два законопроекти про заборону УПЦ МП в Україні, зараз додався третій. Тож слід запровадити цю заборону на законодавчому рівні.

«Мій законопроект про заборону РПЦ зареєстрований у Парламенті майже 250 днів тому. Є ще 2 аналогічних законопроекти. Заборонити потрібно було ще в березні, але тоді були аргументи на кшталт «давайте не хитати човен». Але хитають човен саме представники російської православної церкви і хитають його на користь рф», — акцентує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини