Парламент часто ухвалює якісні закони, але влада не має політичної волі для їх виконання, — Кіра Рудик

Парламент часто ухвалює якісні закони, але влада не має політичної волі для їх виконання, — Кіра Рудик

Верховна Рада поточного скликання ухвалила справді важливі і корисні закони, серед яких судова реформа, антикорупційний блок. Але проблема в тому, що ці закони не виконуються, бо владі бракує політичної волі. Таку думку висловила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Ми ухвалюємо дійсно хороші закони: наприклад, судова реформа, яку ми прийняли в липні. Але ці закони блокуються виконанням. Адже попри те, що в нас є якісні антикорупційні закони, створені антикорупційні органи, все ще немає «політичної волі», щоб обрали керівника ДБР, керівника САП. А зараз ще питання з обранням керівника НАБУ», — пояснює позицію народна депутатка.

Навряд політична воля з’явиться за цієї влади. Останні заяви керівництва парламенту свідчать про те, що вони обрали кількість, а не якість. І це категорично неправильно, переконана Кіра Рудик.

«Нам потрібно приймати закони так, щоб потім не довелося їх переробляти. Парламент має працювати максимально ефективно з надією на те, що коли влада зміниться (або принаймні почне дослухатися до опозиції) і працювати ефективно, що ці закони зможуть запрацювати», — говорить лідерка «Голосу».

Чи почне влада дослуховуватись до опозиції — питання риторичне, адже зараз Банкова займається концентрацією влади в своїх руках.

«Ми бачимо, що влада зараз робить наступ на всі незалежні інституції, починаючи з Нацбанку, закінчуючи ДБР. Тому очікувати, що навіть дуже хороший закон буде працювати так, як він написаний, зараз не приходиться», — підсумовує депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини