Партія «Голос» готує проект закону про деолігархізацію, який подасть першим

Партія «Голос» готує проект закону про деолігархізацію, який подасть першим

Першою законодавчою ініціативою партії «Голос» у новому парламенті стане проект закону про деолігархізацію. Про це повідомив Святослав Вакарчук у програмі «Право на владу» в прямому ефірі «1+1».

«Перше і головне — закон про деолігархізацію. Ми розірвемо порочне коло — гроші, медіа, політика», — заявив він.

Вакарчук пояснив, що ситуація, коли олігархи фінансують телебачення й газети і завдяки цьому приводять до влади своїх людей, яких теж потім фінансують, щоб вони приймали вигідні олігархам рішення, — неприйнятна.

«Нам потрібно зробити так, щоб Верховна Рада перестала бути приватною політичною армією олігархів, котрі платять гроші депутатам та цілим фракціям. І замість того, щоб відстоювати права своїх виборців, щоразу їх обманюють і працюють на інші інтереси», — наголосив лідер «Голосу».

Головною метою закону про деолігархізацію він назвав встановлення пріоритету на інтересах громадян, а не олігархів.

«У цьому Бермудському трикутнику безнадійно губиться можливість економічного зростання, губиться справедливість, губиться рівність перед законом. Головне — губиться людина. Проста людина, заради якої ми і йдемо у Верховну Раду. Бо у Верховній Раді зараз ніхто не думає про просту людину. Ми це змінимо», — сказав Святослав Вакарчук.

Підписуйся на нашi

ще новини