Партія «Голос» готує скаргу до НАЗК щодо скандальної конференції «Слуги народу» на території КНУ ім. Шевченка

Партія «Голос» готує скаргу до НАЗК щодо скандальної конференції «Слуги народу» на території КНУ ім. Шевченка

Конференція «Слуги народу» на подвір’ї КНУ імені Тараса Шевченка – грубе порушення освітнього законодавства. Тому партія «Голос» готує скаргу до НАЗК.

«Слуги» вважають свій захід на території університету законним, адже поки вони офіційно не розпочали передвиборчі перегони, вони не агітують, а інформують. Але за законом про освіту, політичним партіям заборонено проводити не лише агітацію, а й будь-які заходи в освітніх закладах, розміщувати там партійну символіку чи назву партій.

Партія «Голос» збирає матеріали для НАЗК щодо перевищення службових повноважень керівництва університету. Для цього ми звернулися із запитами до КНУ, Міносвіти, Фонду держмайна та освітнього омбудсмена щодо обставин цієї скандальної конференції.

Пряма мова Інни Совсун, заступниці голови партії «Голос»:

— «Використання подвір’я головного корпусу одного з провідних університетів країни саме владною партією – це повернення до радянських часів, коли освіта була невіддільною від партійної ідеології, а університети використовували для пропаганди.

Поки що невідомо, яким було легальне підґрунтя партійного заходу у червоному корпусі, і чи воно було взагалі. Можливо, «Слуги» використали університетську територію за договором оренди, а для університету цей захід був просто способом поповнити свій бюджет. Однак це не знімає питання про законність такого договору, адже він все одно суперечить чинному законодавству.

Я припускаю, що керівництву університету просто зробили «пропозицію, від якої не можна відмовитися». А це – використання адмінресурсу і втручання в університетську автономію, за яку студенти боролися ще з часів Табачника!

Тому ми вимагаємо від партії «Слуга народу» публічних вибачень перед студентською та викладацькою спільнотою КНУ імені Тараса Шевченка».

Підписуйся на нашi

ще новини