Партія «Голос» відкликала двох мажоритарників через невідповідність критеріям

Партія «Голос» відкликала двох мажоритарників через невідповідність критеріям

12 червня 2019 — З переліку кандидатів від партії «Голос» в одномандатних округах виключені два претенденти на депутатські мандати. Підставою для рішення стала отримана від ЗМІ та громадськості інформація про невідповідність попередньої політичної діяльності кандидатів критеріям партії.

Журналісти руху «Чесно» надали докази того, що кандидат у Волинській області Тарас Шкітер (висувався по округу №22) був пов'язаний із діяльністю партії «Український вибір» Віктора Медведчука у Луцьку.

Прізвище кандидата у Києві Євгена Кугука (висувався по округу №217) активісти знайшли у списках партії «Опозиційний блок» на позачергових парламентських виборах 2014 року.

Ці факти суперечать принципам, якими партія «Голос» керується при виборі всіх без виключення кандидатів.

Ми вдячні небайдужим громадянам і журналістам за вчасний сигнал. Закликаємо і в подальшому повідомляти про відомі вам випадки, які йдуть врозріз з нашими критеріями доброчесності.

«Є червоні лінії, які ми не перетнемо. Зокрема — це приналежність до проросійських сил або співпраця з ними. Для нас це неприйнятно. Ми виступаємо за європейське майбутнє України, а ці люди схилялися до зворотного вектора», — сказала антикорупційна активістка Олександра Устінова, №5 у виборчому списку «Голосу».

Нагадуємо, що серед кандидатів у народні депутати України від партії «Голос» немає нікого, хто підпадає під люстрацію, співпрацював з режимом Януковича, компартією, спецслужбами тоталітарних режимів, сепаратистами та проросійськими силами, хто має громадянство чи економічні інтереси у країні-агресорі. Нема і тих, хто протидіяв Революції гідності чи не визнавав факт російської агресії та непорушність територіальної цілісності України.

Підписуйся на нашi

ще новини