Партія «Голос» відкрила імена кандидатів, з якими йде на вибори

Партія «Голос» відкрила імена кандидатів, з якими йде на вибори

8 червня 2019 — З’їзд партії «Голос» затвердив імена кандидатів у народні депутати України. Це – потужна команда із визнаних фахівців у своїх галузях, реформаторів, громадських діячів, ветеранів і волонтерів. Абсолютна більшість з них йде у парламент вперше, щоб знищити стару політику і розбудовувати нову. Ця мета зафіксована і у програмі «Голосу», яку затвердили на з’їзді.

У першій десятці «Голосу»:

  1. Святослав Вакарчук
  2. Юлія Клименко
  3. Кіра Рудик
  4. Ярослав Железняк
  5. Олександра Устінова
  6. Олег Макаров
  7. Ярослав Юрчишин
  8. Сергій Рахманін
  9. Соломія Бобровська
  10. Ольга Стефанишина

Крім того, до списку увійшли Сергій Притула, Інна Совсун, Андрій Шараскін, Іван Примаченко, Таміла Ташева, Рустем Умеров, Олександра Дворецька, Юрій Соколов та інші фахівці, активісти й реформатори.

«Партія «Голос» іде в політику, щоб повернути людину в центр держави, – сказав на з’їзді лідер партії Святослав Вакарчук. – Аби перестати перестати ділитися на лівих і правих, на націоналістів та лібералів, а об’єдналися навколо людини та її непорушної гідності. Людина, громадянин чи громадянка України – понад усе. Держава – на долоні в людини, а не людина у кулаку в держави».

Партія відкрила процес номінації кандидатів за списком для всіх охочих - і отримала понад 600 заявок. У штабі сформували номінаційний комітет, залучили фахівців і перевірили всі заявки на відповідність 10-ти критеріям, раніше озвученим партією. Серед кандидатів немає нікого, хто підпадає під люстрацію, співпрацював з режимом Януковича, компартією, спецслужбами тоталітарних режимів, сепаратистами та проросійськими силами, хто має громадянство чи економічні інтереси у країні-агресорі. Нема і тих, хто протидіяв Революції гідності чи не визнавав факт російської агресії та непорушність територіальної цілісності України.

Партія «Голос» також вирішила підтримати тих мажоритарників, які хочуть допомогти «Голосу» втілювати зміни.

Повний перелік кандидатів у депутати від «Голосу» по загальнодержавному округу та по мажоритарних округах доступні за цим посиланням.

Програма партії «Голос» доступна за посиланням.

Підписуйся на нашi

ще новини