Партія влади хоче залишити гральний бізнес на вулицях житлових районів, – «Голос»

Партія влади хоче залишити гральний бізнес на вулицях житлових районів, – «Голос»

Фракція «Голосу» голосувала проти ганебного законопроекту 2285-д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Результати голосування показали, що монобільшість не піклується про добробут українців і не намагається врятувати їх від лудоманії. Натомість відстоює чиїсь бізнесові інтереси.

Адже партія влади планує залишити гральний бізнес на вулицях житлових районів, бо законопроект дозволяє розміщувати ігрові автомати і у 3-, 4-зіркових готелях у будь-якому районі міста.

До пропозицій «Голосу» не дослухалися і відхилили більшість правок, які жорстко обмежували розміщення гральних залів. Зміна від «Голосу», яку підтримав комітет, стосувалася лише віку тих, хто матиме доступ до гральних автоматів: його підвищили до 21 року.

Пряма мова Галини Васильченко, народної депутатки від фракції «Голосу», у Верховній Раді перед голосуванням:

— Фракція «Голосу» завжди говорила про дві надважливі речі, які для нас є пріоритетними. Перше – це, що у центрі будь-який дій, будь-яких законів мають бути інтереси людини, українця. І друге – це міцні інституції, які мають усе це забезпечувати.

Так от – чи є у центрі цього закону інтереси людини? Ні! Тому що ми знаємо, що кожного дня зростає кількість лудоманів, розпадаються сім’ї, люди продають останнє. Невже не можна було дотримати слова і бути послідовними, як заявляв президент раніше, забезпечити ігрову діяльність лише у 5-зіркових готелях?

Чому ми і далі спостерігаємо розміщення гральних автоматів у 3-, 4-зіркових готелях з номерних фондом на 25 номерів, наприклад, у таких містах як Львів? У майбутньому у будь-якому хостелі можна буде зробити гральні зали і розмістити гральні автомати.

Тепер про інституції. Ми знаємо, що 10 років був заборонений цей бізнес. Невже правоохоронні органи не виходили на вулиці і не бачили, що. Так от, виявляється, що вони можуть бути спроможними. Ми маємо показати, як парламент, що ми можемо бути міцною інституцією і забезпечити якісний закон, де в центрі будуть інтереси людини і громадянина — українця. Наостанок скажу — ми не будемо голосувати за закон у такому вигляді.

Підписуйся на нашi

ще новини