ПАРЄ ухвалила 6 резолюцій щодо України і протидії агресії рф, — Леся Василенко

ПАРЄ ухвалила 6 резолюцій щодо України і протидії агресії рф, — Леся Василенко

Важливі для України резолюції ухвалили під час тижня засідань ПАРЄ. Вони стосуються протидії російській агресії та досягнення справедливого миру з дотриманням норм міжнародного права. Про це повідомила народна депутатка «Голосу» Леся Василенко.

«Говорили про викрадене майбутнє і знищене минуле: як історична памʼять має бути відновлена, а викрадена спадщина - повернута. Про те, як працюють санкції, але як росії дозволяють їх обходити, іноді навіть ті ж країни, які санкції ініціюють. Про те, що нема куди далі зволікати зі створенням трибуналу і про те, що в основі всього ставлення до росії має бути принцип «агресор завжди платить».

Болюча тема наших переміщених осіб. Це не лише про ВПО і тих, хто виїхав за кордон. Це про військовополонених, політвʼязнів, депортованих, викрадених дітей. Це про те, як діяти і Україні, і партнерам. Про довгострокові стратегії підтримки», — деталізувала представниця «Голосу».

За словами Лесі Василенко, всі резолюції цієї сесії містять чіткі і однозначні формулювання, які були підтримані Парламентською Асамблеєю 46 країн Ради Європи одноголосно.

«Ця частина роботи української делегації виконана. А тепер настає значно складніший етап: працювати з кожною країною окремо, аби рекомендації резолюцій стали законами, політиками і приписами до виконання. А це вже зовсім інша історія», — резюмує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини