«Переворот на Майдані»: Кузьмін має відповісти за брехню

«Переворот на Майдані»: Кузьмін має відповісти за брехню

Якщо Ренат Кузьмін вважає Революцію Гідності «переворотом» — він має відповісти перед законом. Бо за брехню про Майдан і підігравання Росії — має бути жорстке покарання.

Депутат «Голосу» Ярослав Юрчишин готує заяву на Кузьміна до Офісу генпрокурора та Держбюро розслідувань — за завідомо неправдиве повідомлення про злочин під час Революції Гідності.

Кузьмін порушив кримінальне законодавство, адже зробив неправдиве повідомлення про злочин, якого не було. За це йому загрожує від 2 до 5 років позбавлення волі.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Революція Гідності важлива не лише як історична подія, а і як символ нескореності і європейського вибору України. Саме тому до сьомої річниці Революції проросійські сили руками депутатів ОПЗЖ вкотре хочуть поставити під сумнів те, що відбувалося на Майдані.

Їм дуже активно підігрують українські правоохоронні органи. Замість того, щоб притягти до відповідальності тих, хто призвів до смерті Небесної сотні і початку війни на Сході, вони викликають на допити тих, хто був кістяком Революції.

Така підміна понять — недопустима. Тому я подаю заяву на Рената Кузьміна, який під диктування Портнова намагається дискредитувати Революцію гідності.

Відкриття та ініціювання завідомо неправдивих кримінальних проваджень — теж злочин, за якими треба відповідати перед законом.

Підписуйся на нашi

ще новини