Перші два законопроекти з пакету «Кримської платформи» мають бути ухвалені вже завтра, — Рустем Умєров

Перші два законопроекти з пакету «Кримської платформи» мають бути ухвалені вже завтра, — Рустем Умєров

Менше двох місяців залишилося до першого саміту «Кримської платформи». Він запланований на 23 серпня у Києві. До того часу парламент має виконати «домашнє завдання» — прийняти першу частину законопроектів з пакету Кримської платформи. Два з них парламент має ухвалити вже цього четверга, повідомив народний депутат фракції «Голос» Рустем Умєров.

«Пакет законів «Кримська платформа» — це не тільки впевнені кроки з деокупації півострова, але й також кроки до інтеграції корінних народів та поваги до їхніх прав. Перші два важливих законопроекта з пакету «Кримської платформи» — закон про корінні народи та закон про скасування вільної економічної зони «Крим» — маємо ухвалити вже цього четверга. Ми даємо чіткий сигнал кримським татарам та світові, що українська влада продовжує дипломатичну боротьбу, щоб повернути собі Крим», — підкреслив Рустем Умєров.

Законопроект про скасування вільної економічної зони «Крим» прибирає можливість ведення тіньового бізнесу з окупантами. Скасування ВЕЗ «Крим» також нарешті прибирає дискримінаційні положення проти українських громадян з кримською пропискою — сьогодні ці люди в законодавстві вважаються нерезидентами, фактично іноземцями.

Законопроект про корінні народи №5506 дає визначення, хто такі корінні народи — це народи, які історично сформувались виключно на території України, мають власну мову, культуру та традиції, але, при цьому, не мають іншої історичної Батьківщини, крім України. Закон також закріплює на рівні закону їхні права та захист цих прав з боку держави. Закон пропонує визначити корінними три народи — кримських татар, караїмів та кримчаків.

«Кримська платформа» — це майданчик, покликаний об'єднати спільні зусилля для реінтеграції та деокупації Кримського півострова.

Підписуйся на нашi

ще новини