Певні пункти плану перемоги мають бути обговорені з військовими, — Роман Костенко

Певні пункти плану перемоги мають бути обговорені з військовими, — Роман Костенко

Президент озвучив стратегічну візію перемоги, але реалізацію пунктів, які стосуються підвищення обороноздатності, слід обговорити з військом, оскільки реалізовувати це доведеться саме їм. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Президент озвучив те, що він назвав план перемоги, я би його назвав озвученням стратегічних речей, які і так зрозуміло, що треба робити. Це візія, і це дуже правильна історія. Але найбільше мене цікавило розшифрування викладених пунктів, тобто як ми це зробимо.

Стосовно секретних протоколів, я спілкувався з людьми, які їх бачили, в мене є інформація, що цей план писався в Офісі президента з мінімальним залученням військового керівництва. А важливо, щоб це бачили військові, бо саме вони будуть реалізовувати певні пункти, наприклад, коли ми говоримо про зброю стримування. І це не ядерна зброя, а те, чим можна завдавати превентивних ударів — ракети середнього і далекого радіусу дії», — пояснює народний депутат.

Також у виступі бракувало і звернення до самих українців, адже від народу, його зусиль і активності залежить увесь цей План.

«Було очікування, що президент звернеться до нації і скаже, що для реалізації цієї візії потрібно виконати такі і такі кроки. Умовно словами Черчилля, Рузвельта чи українських національних героїв, що нам треба битися і буде складно. Бо від активності кожного залежить перемога», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини