Підготовка енергосистеми до зими краща, ніж торік, але треба враховувати підступність ворога, — Інна Совсун

Підготовка енергосистеми до зими краща, ніж торік, але треба враховувати підступність ворога, — Інна Совсун

Попри те, що держава зробила багато для підготовки енергосистеми до нового опалювального сезону, варто памʼятати, що від прямих влучань ворожих ракет укриття інфраструктуру не захистять. На цьому наголошує народна депутатка, заступниця голови партії «Голос», членкиня комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

«Держава має бути готова до найгіршого розвитку подій. Ми розуміємо, що ймовірність того, що росія продовжить напади на обʼєкти інфраструктури дуже висока. І тому важливе питання підготовки енергетичної інфраструктури до зими.

Цього року ми готові з одного боку краще, бо ми точно знаємо, як ворог діє і почали будувати різного роду укриття тощо. Але треба розуміти, що навіть ті укриття, які є, захистять в кращому випадку від дронів, від прямого попадання ракети — ні», — констатує представниця «Голосу».

Також слід зважати, що українська енергосистема досі не відновилась від минулорічних атак.

«Правда також в тому, що за минулий рік система дуже сильно постраждала. Вона як організм, ослаблений після важкої хвороби і це даватиметься взнаки. Тож не факт, що ця краща підготовка перекриє ті проблеми, які ми отримали після обстрілів минулої зими», — акцентує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини