Підтримка підприємців — це не лише подолання наслідків пандемії, а й фундамент економічного розвитку, — Кіра Рудик

Підтримка підприємців — це не лише подолання наслідків пандемії, а й фундамент економічного розвитку, — Кіра Рудик

Уряд взяв на озброєння пропозицію партії «Голос» про особливості роботи для вакцинованих людей під час карантину, але підприємці потребують більше системної підтримки як у часи локдауну, так і в цілому. Їм потрібні системні та виважені кроки. Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Ми вітаємо, що уряд вже використовує деякі наші пропозиції. Але цього недостатньо, щоб підтримати підприємців та спонукати економіку до більш швидкого відновлення. Держава має виступи з послідовною та системною програмою підтримки економіки, не створювати проблем для бізнесу (точніше, не погіршувати вже створені коронавірусом виклики), а також розуміти, що без підтримки людей справи економічний розвиток буде заблоковано», — наголошує депутатка.

«Голос» розробив план підтримки бізнесу, який, за словами Кіри Рудик, містить кілька нескладних кроків:

1) Перенаправити 10 млрд гривень для підтримки підприємців. Цього вистачить, щоб надати фінансування тим, чия справа може не пережити локдаун.

2) Ухвалити законопроект «Голосу» №5132, який передбачає продовження мораторію на перевірки бізнесу і звільняє від сплати ЄСВ підприємців, які змушені обмежити свою роботу під час нокдаунів.

3) Не ухвалювати законопроект №5600, який фактично є фінансовим терором для українців. Натомість є альтернатива — законопроект «Голосу» №5600-1, який гарантує рівні податкові правила для всіх і скасовує податкові пільги для олігархічного бізнесу та монополій.

4) Довгострокове зниження податкового тиску на підприємців та найманих працівників. Йдеться про податки на доходи фізичних осіб, ЄСВ і зниження податку на працю з 41,5% до 35%.

«Українські урядовці та депутати монобільшості сприймають малий та середній бізнес, як нескінченне джерело грошей для своїх проектів та забаганок. Але лише підтримка підприємців дозволить не тільки подолати наслідки коронавірусу, а й сформує фундамент для довгострокового економічного розвитку та високого рівня життя українців», — підсумовує лідерка партії «Голос».

Підписуйся на нашi

ще новини