Підтримка України має бути формалізована до виборів в ЄС, — Кіра Рудик

Підтримка України має бути формалізована до виборів в ЄС, — Кіра Рудик

Україна має домогтись, щоб збройна і фінансова підтримка від наших європейських партнерів була формалізована в певних документах. Тоді навіть зміна політичного поля після виборів в Європарламент не впливатиме на допомогу нашій державі. Про це заявила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик в кулуарах Верховної Ради.

«Зараз Україна має велику підтримку і не тільки ліберальних, а й всіх європейських партій. Але нам важливо, щоб ця підтримка була формалізована і виражена в певних документах. Перш за все, ми говоримо про постачання зброї та боєприпасів і продовження систематичної роботи в цьому напрямку.

Друге питання стосується F16 і їх якнайшвидшого отримання. Третє питання дипломатичних напрямків, як то виключення росії зі складу ООН, конфіскація активів рф та підтримка кваліфікації того, що зараз відбувається з нашим довкіллям, як екоцид. Ми працюємо на кожному з цих напрямів», — наголосила народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, зусилля слід зосередити на формалізації усіх намірів підтримки до початку виборчого сезону в країнах-партнерах.

«Нам потрібно, щоб напередодні виборів у Європейський парламент, які заплановані наступного року, в нас уже були зафіксовані всі наміри, довгострокові плани на підтримку України, щоб будь-яка зміна у політичному полі не повпливала на постачання зброї та боєприпасів та фінансування», — підсумувала лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини