Підвищення податків — ведмежа послуга для майбутнього української економіки, — Юлія Клименко

Підвищення податків — ведмежа послуга для майбутнього української економіки, — Юлія Клименко

Ухвалений Верховною Радою закон про історичне підвищення податків є не лише несправедливим для українців, а є небезпечним для майбутнього української економіки. На цьому наполягає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Цей закон несправедливий, оскільки він збирає податки тільки з частини українців: у когось останні гроші, у когось (як у «білого» бізнесу») — частину грошей. Але ж війна — справа кожного, а отже кожен повинен внести свою долю, тобто всі громадяни мали би платити. Єдиний податок, який дозволяє це зробити — це ПДВ. Якби підняли його — оподаткування не уникнув би ніхто, навіть чорна і сіра економіка.

Замість цього закон зажене частину економіки в тінь. Ми не можемо жити сьогоднішнім днем, так не працюють держави. А те, що було зроблено, це — ведмежа послуга економіці на наступні роки», — пояснює представниця «Голосу».

При цьому, за словами Юлії Клименко, в запровадженні документа «заднім числом» (що є порушенням) не було необхідності.

«У цьому році ми нормально закриваємо державний бюджет тими грішми, які нам виділили міжнародні партнери, і тими податками, які ми зібрали. Тобто ці податки насправді нам потрібні у 2025 році і якби ми їх ввели, як нормальні люди, з 1 січня наступного року, це було би справедливо і для громадян, і для бюджету», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини