Підвищення зарплат освітянам: уряд має перейти від обіцянок до дій

Підвищення зарплат освітянам: уряд має перейти від обіцянок до дій

Коротко: «Голос» вимагає підвищити освітянам зарплати до того рівня, який обіцяв уряд. Адже наразі вчителі отримують підвищення лише на 20%.

Докладно: Ще пів року тому Шкарлет запевняв, що саме завдяки його «старанням» освітяни отримають підвищення зарплат на 28%: на 20% у січні та на 8% у липні. Однак зарплата вчителя залежить не від обіцянок Шкарлета, а від підвищення мінімальної зарплати.

Уже в січні мінімальна зарплата зросла на 20% усім бюджетникам, зокрема й освітянам. А липневого підвищення мінімалки не буде — його перенесли на грудень. Тому освітяни можуть не отримати у липні тих 8%, які їм обіцяв Шкарлет.

Пряма мова Наталії Піпи, депутатки фракції «Голос», секретарки комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій:

— Понад 400 тисяч вчителів не розуміють, якою буде їхня зарплата у 2021 році. Перед ухвалення бюджету-2021 стало зрозуміло, що Шкарлет багато наобіцяв, але не подбав про те, щоб у бюджет заклали необхідні на це кошти. Тому на освітньому комітеті ми запропонували, як це можна вирішити. Зокрема, передбачити окрему цільову програму доплат освітянам у вигляді премій — з липня по грудень 2021 року.

Міністр Шкарлет нас запевнив, що МОН вже працює над вирішенням цього питання. Пройшло майже два місяці, а ми досі не бачимо, щоб міністерство працювало над збільшенням зарплат освітян.

Ми вимагаємо, щоб Сергій Шкарлет нарешті перейшов від обіцянок до справ. І забезпечити те підвищення, про яке він говорив освітянам.

Підписуйся на нашi

ще новини