Питання офшорів зникне, якщо  буде ослаблений податковий тиск і працюватиме справедлива судова система, — Кіра Рудик

Питання офшорів зникне, якщо буде ослаблений податковий тиск і працюватиме справедлива судова система, — Кіра Рудик

Офшор — це форма мінімізації податків та приховування частини майна. Це добре для бізнесу, який уникає повноцінної сплати податків, але дуже погано для держави і розвитку суспільства. До користування офшорами призводять надмірне податкове навантаження, відсутність незалежної судової гілки влади і високий рівень корумпованості владної верхівки. Діюча владна команда замість того, щоб боротися з таким явищем і вирішувати проблеми, примножує і виправдовує їх. Про це заявила народна депутатка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Люди будуть тримати в Україні гроші, якщо буде справедлива судова система. А це те, що влада обіцяє вже два роки. У нас має бути якийсь мінімальний захист від рейдерства, а його немає. Є уявні «інвест-няні», про яких всі чули, але ми їх ніколи не бачили, вони десь є на папері, але поки що вони нікого не захистили. Також необхідне справедливе податкове законодавство. Що ж ми бачимо насправді? Одночасно подається два закони: один, який нібито має боротися з олігархами, а інший, який обкладає додатковими податками тих, хто веде чесний бізнес в Україні», — зазначила Кіра Рудик.

Від так званого законопроекту про олігархів влада не очікує жодних надходжень до бюджету, а от від податкового законопроекту має бути +20-30 млрд грн, додала депутатка. Тобто ті люди, які не тримають гроші в офшорах, які платять зарплати або ведуть бізнес в Україні, змушені будуть платити ще більше для того, щоб інша каста могла продовжувати тримати гроші в офшорах.

Питання офшорів зникне, якщо буде ослаблений податковий тиск і впровадиться якісна реформа судової системи. Тоді бізнес чесно сплачуватиме податки і знатиме, що, у разі потреби, може захистити свій капітал через справедливі суди.

Але ця влада йде протилежним шляхом — збільшує податки і не може нарешті впровадити судову реформу, резюмувала Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини